Modus förvärvar Askims Pump & Maskinteknik

Askims Pump har sedan starten för mer än 30 år sedan levererat service, installation och försäljning av pumpar. Företaget bedriver sin verksamhet i Askim och servar de flesta på marknaden förekommande industri-, läns- och avloppspumpar. Omsättningen 2020 var ca 20 miljoner och bolaget har 9 anställda.

Med vår långa erfarenhet och grundmurade ansvarskänsla står vi stadigt i den svenska pumpbranschen säger Bengt Ahlberg och Lars Johansson som nu beslutat sig för att sälja bolaget. För att få en stabil och trygg övergång till den nya ledningen kommer båda stanna i bolaget till och med juni 2023.
Bakom Modus står Jonas Lindqvist och Stefan Ström som båda har lång erfarenhet av service och installationer inom kommunal och industriell vattenbehandling.
Jonas kommer närmast från ProMinent Doserteknik där han som försäljningschef ansvarat för försäljningen av utrustning för kemikaliehantering och vattenrening.

”Även om jag ännu inte behärskar alla de pumptyper vi nu jobbar med, så har jag lång erfarenhet av branschen och en gedigen förståelse för kundernas behov av snabb och tillförlitlig service. Askim Pump & Maskinteknik har ett gott rykte om sig att arbeta med kompetens och hög kvalité och den inställningen stämmer till fullo in på mitt sätt att arbeta. Det är min övertygelse att jag skall bidra till att vi även fortsättsättningsvis skall vara en trygg partner inom pumpservice, men också kunna ta med min kompetens och erfarenhet för att utveckla företaget”, säger Jonas.

Stefan Ström som också har en historik från ProMinent jobbar idag som VD på Pumpteknik.
”Jag kommer sitta i styrelsen men inte vara inblandad i den dagliga verksamheten. Pumpteknik behöver hjälp med extern service, så där finns synergier att hämta. För övrigt tror jag det är väldigt viktigt att Askims Pump och Maskinteknik fortsätter att vara ett fristående pumpserviceföretag utan koppling till någon pumpleverantör och i den frågan är det Jonas som till 100% avgör vilka affärer bolaget skall bedriva”, säger Stefan.

Ladda ner pressreleasen Modus förvärvar Askims Pump.


Nyheter


Modus förvärvar Askims Pump & Maskinteknik

Med vår långa erfarenhet och grundmurade ansvarskänsla står vi stadigt i den svenska pumpbranschen säger Bengt Ahlberg och Lars Johansson

SSG Access tillämpas för Certifierat företag

SSG har kommit ut med ett ID kort (SSG Access) som används i industrin på samma sätt som ID 06

Kurser

Vid vårmötet diskuterades olika möjligheter att genomföra kurser. Mötet var överens om att anordna ”semi digitala” kurser. Det betyder att

Nu finns det ny möjlighet att anmäla dig till vår utbildning kring SCIP-databasen

I samarbete mellan Teknikföretagens Branschgrupper och Ramberg advokater, har Teknikföretagen arbetat fram en speciellt utformad halvdagsutbildning i syfte att ge